Bejelentkezés

Sikeres volt a magyar és osztrák patológusok első találkozója

2009.10.12. - 11:45

Az osztrák és a magyar felek sikeres együttműködés keretében zárták az első közös konferenciájukat. A klasszikus patológia és metszetszemináriumok mellett teret kapott többek között a virtopszia témája és a molekuláris vizsgálatok szekciója is. Az első napon magyar és osztrák ülések után a konferencia hivatalos nyelve az angol volt. Az üléseket elismerések és díjak átadása, az estéket szociális programok, vacsorák tették színesebbé. Jövőre Graz-ban üléseznek az osztrák, magyar, szlovén és horvát patológusok.

Fiatal díjazottak

Az magyar-osztrák patológus kongresszuson a legjobb három, díjazott posztert a Semmelweis Egyetem két patológiai intézetének fiatal munkatársai mutatták be.(Kiszner Gergő, VI. éves orvostanhallgató, Füle Tibor tudományos munkatárs, Baranyák Zsuzsa VI. éves orvostanhallgató) A legjobb 35 éven aluli előadónak járó díjat Balogh Zsófia Ph.D. hallgató kapta. Az idei ifjúsági Jellinek-díjat (amely a MPT és a IAP Magyar Divízió közös elismerése orvostanhallgatók, PhD hallgatók részére) Dezső Katalin, a Semmelweis Egyetem Doktori Iskola PhD hallgatója kapta.

Kendrey Gábor professzor 80 éves lett

A magyar-osztrák kongresszus első napján tudományos ülés keretében ünnepeltük meg Kendrey Gábor professzor úr 80. születésnapját. A tudományos ülést Magyar Éva professzor asszony szervezte, aki sajnos betegsége miatt nem tudott személyesen részt venni az ünnepi ülésen. Kendrey professzor úr régi kollegái tudományos előadásokat tartottak, de mindannyian személyes emlékeiket is felelevenítették, kötődésük és, tiszteletük kifejezésére is módot találtak. Az ülés zárásaként Kendrey professzor úr szellemes és bölcs mondatokkal köszönötte az őt ünneplőket. Sajátos, ünnepélyes és bensőséges hangulatú, emlékezetes része volt ez az ülés a kongresszusnak.