Bejelentkezés

ECP2027-es pályázatunk

2022.03.09. - 18:05

Az Európai Patológus Társaság (ESP) a 2027-es kongresszusa (ECP2027) megrendezésének helyszíne kiválasztására a nemzeti társaságok számára pályázatot hirdetett. Ennek lépései a következők voltak:
2021 szeptember 30. (szándéknyilatkozat megtételének határideje): az MPT – korábbi, három alkalommal történt folyamatos pályázást követően ismét - elküldte szándéknyilatkozatát. A szándéknyilatkozatot az ESP befogadta.
2021. november 30. (a részletes pályázati anyag megküldésének határideje): Az MPT Titkársága benyújtotta a rendezés pályázatát az előző évben felújított HUNGEXPO BUDAPEST területére. A pályázati anyagot az ESP beválogatta a 3 legjobb közé, és felkérte az MPT-t, hogy - Maastricht és Athén pályázata mellett - készítse el Budapest és a budapesti rendezési helyszín élőben előadandó, vetítettképes bemutatását az ESP vezetősége (HQ - headquaters, Brüsszel) előtt. Ezzel az MPT eddig példátlan közelségébe jutott a sikernek.
2022 február 27. Az ESP brüsszeli vezetőségi ülésén a pályázati előadást bemutattuk (ld. mellékelve). A nyertes helyszín Maastricht lett. A budapesti helyszín gyengeségei között a HUNGEXPO BUDAPEST tömegközlekedési kapcsolódásának (metró) és a terület közelében elérhető hotelszobáknak a lényegi hiányát nevezték meg. E beruházások tehát az önmagában kétségtelenül sikeres expofelújítás szükséges stratégiai kiegészítői, és ameddig nem valósulnak meg, a jövőbeli hasonló pályázatok e kritikáknak mindig ki lesznek téve.

Az MPT Elnöksége

 

Prezentáció - Videó

ECP2027 Budapest Bid Presentation – Dub Text