Bejelentkezés

Elnöki köszöntő 2024

2024.01.16. - 14:25

Kedves Kollégák!

A Magyar Patológusok Társaságának 2024-2026-ra választott elnökeként szeretettel köszöntök mindenkit, boldog új évet kívánok. Külön szeretném köszönteni az immár társaságunkon belüli szekcióként működő PAME tagjait, asszisztens kollégáinkat! Reméljük, hogy az új keretek között még több lehetőséget tudunk majd nyújtani a patológiai munka alapját adó szakdolgozóinknak.

Szeretném röviden ismertetni Önökkel az idei évre szóló terveimet, amelyekhez a társaságunk vezetőségétől támogatást kaptam.

Az egyik legfontosabb feladatnak tartom, hogy felkészüljünk az előttünk álló minőségbiztosítással kapcsolatos kihívásokra. Ennek jegyében elsőként minden patológiai laboratórium számára ingyenesen elérhető lehetőséget szeretnénk biztosítani a terápiás célból végzett immunhisztokémiai vizsgálatok minőségellenőrzésére. A pontos részletekről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Céljaink között szerepel egységes szövettani leletezési protokollok magyar nyelvű kidolgozása és ezeknek a honlapunkon mindenki számára elérhetővé tétele. A protokollok elkészítésére 2-3 fős szakértői csoportot kérünk fel, akik az adott terület elismert szakemberei. Az elkészült protokollok véleményezésére szeretnénk lehetőséget biztosítani az egész társaságnak, csak ezután véglegesítenénk őket.

A januári vezetőségi ülésen a 2024-es kongresszusunk időpontjául október 3-5 mellett döntöttünk. A kongresszus szervezését megkezdtük, folyamatosan értesítjük majd a tagságot a részletekről.

Szeretnénk megújítani társaságunk honlapját, amiben  számítunk tagjaink ötleteire is.

A társaságunk vezetőségével karöltve elkezdtük tehát a munkát. Sikeresek azonban csak akkor lehetünk, ha a társaságunk minden tagja mellénk áll és segíti a munkánkat.

Amit kérünk/várunk:

1.      Kérjük ellenőrizzék tagságuk érvényességét. Erre vonatkozó információkat regisztráció és/vagy belépés után megtalálják a honlapunkon.

2.      Téma javaslatok az októberi kongresszusra.

3.      Javaslatok a honlapunk megújítására vonatkozóan. Milyen információkat tartanának fontosnak?

Végül szeretném felhívni a tagság figyelmét három közelgő konferenciára: Bécs VII. Pannon Kongresszus március 7-9. A poszterek benyújtásának határideje február 15; PAME találkozó április 26-27; XXI. Országos Boncmesteri és Asszisztensi Továbbképzés május 10-11. Részletek a honlapon.

A fenti kérésekre vonatkozó vagy bármilyen szakmánkat érintő ügyben véleményüket, kérdéseiket személyesen is várom az alábbi e-mail címen.


Üdvözlettel,

Dr. Tóth Erika
MPT elnök 2024-26
totherika.mpt24@gmail.com