Bejelentkezés

MPT Vezetőség és főtitkár választás - 2013

2013.07.22. - 09:17
A Magyar Patológusok Társasága Főtitkárának és Vezetőségének mandátuma 2013-ban lejár. Az új Főtitkár és Vezetőség megválasztására a 2013. szeptember 26-án tartandó Közgyűlésen kerül sor.
A választás menete
  1. A Társaság minden rendes tagjának joga van saját személyén kívüli tagot jelölni a Főtitkár és a Vezetőségi tagok személyére. A jelölést augusztus 31-ig kell elküldeni a Jelölőlapon vagy az MPT Titkárságára az info@kmcongress.com e-mail címre, vagy bejelentheti a Közgyűlésen a szavazás megkezdéséig. Az eddigi jelölések listáját itt tekintheti meg.
  2. Jelölt lehet mindenki, aki a MPT rendes tagja és nem áll az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény, valamint az alapszabályban meghatározott kizáró okok hatálya alatt.
  3. A jelöltnek a jelölés elfogadásáról és az összeférhetetlenségéről írásban nyilatkoznia kell.
  4. A választás tervezett időpontja a Közgyűlés, 2013. szeptember 26., csütörtök.
  5. A jelöléstől a jelölt bármikor visszaléphet.
  6. A jelölési lehetőség a választás megkezdéséig fennáll.
  7. A szavazás titkos és szavazólapon, kizárólag írásban történik.
  8. A szavazólapot a Közgyűlésen minden jelenlévő rendes tag megkapja, aki 2013. évi tagdíját augusztus 31-ig rendezte. A szavazólap tartalmazza a jelölt listát és helyet a helyszíni jelölteknek – valamint minden név mellett négyzetet, a választást formailag segítendő
  9. A Vezetőségre leadott szavazat érvényes, ha azon legalább egy és legfeljebb 20 szavazat van. A főtitkárra leadott szavazat akkor érvényes, ha azon egy leadott szavazat van.
az MPT Alapszabályából: 7.§ A rendes tag joga, hogy ………a Társaság közgyűlésén tanácskozási, indítványozási, szavazati joggal részt vegyen, tisztségviselőt válasszon , tisztségre válaszható, ha nincs eltiltva a közügyek gyakorlásától. 11.§ A Közgyűlés kizárólagos hatáskörébe az alábbi kérdések tartoznak: ……… 3. Megválasztja és visszahívja a tisztségviselőket, nevezetesen:        a 25 tagú vezetőségből 20 tagot (4 évre)        ………        főtitkárt (4 évre)        valamint a vezetőség 3 póttagját (4 évre) ……… A vezetőség választásakor az utolsó helyi szavazategyenlőség esetén az összes azonos szavazatot kapott jelölt tagja lesz a vezetőségnek. 20.§ A Vezetőség a Társaság vezető tisztségviselőiből (elnök, előre választott elnök, főtitkár, pénztáros, ifjúsági felelős, ellenőr), a volt elnökből, az asszisztensek képviselőjéből és 17 tagból áll. A Jelölő Bizottság (JB) A JB a MPT tagjainak független, kizárólag a választás idejére létrehozott és kizárólag az alapszabálynak alárendelt szerve, amelyeknek feladata a pártatlanság elvének érvényesítése, a választások tisztaságának biztosítása, a választási eredmény megállapítása. A MPT Jelölő Bizottsága 5 főből áll – 1 elnök és 4 tag. A Vb-t az MPT Vezetősége kéri fel és bízza meg a feladat ellátásával. A JB tagjai díjazásban, költségtérítésben nem részesülnek. Munkájukat az MPT titkársága segíti. A JB feladatai:
  • javaslatokat gyújt a tagságtól a Főtitkár és a Vezetőségi tagok személyére
  • együttműködik a Vezetőséggel a választás lebonyolításában
  • felügyeli a választás tisztaságát
  • Szavazatszámláló Bizottság munkáját felügyeli
  • értékeli a választás eredményét és azt ismerteti a Közgyűléssel
A JB tagjai a MPT rendes tagjai, mandátumuk a választási periódusra (2013. május - szeptember) szól. A JB elnöke Dr. Arató Gabriella, tagjai: Prof.Dr. Iványi Béla, Dr. Kovács Ilona, Dr. Tornóczky Tamás, Dr. Tóth Csaba A Vezetőség jelenlegi tagjai: Dr. Arató Gabriella Dr. Bogner Barna Dr. Cserni Gábor Dr. Francz Monika Dr. Iványi András Dr. Iványi Béla Dr. Járay Balázs Dr. Kopper László Dr. Kovács Ilona Dr. Krenács László Dr. Krenács Tibor Dr. Kulka Janina, volt elnök Dr. Matolcsy András, elnök Dr. Méhes Gábor, előre választott elnök Dr. Orosz Zsolt Dr. Pajor László Dr. Sápi Zoltán Dr. Schaff Zsuzsa Dr. Székely Eszter Dr. Szentirmay Zoltán Tamási Anna, az asszisztensek képviselője Dr. Tímár József Dr. Udvarhelyi Nóra Dr. Vass László Dr. Zalatnai Attila, főtitkár